2012. január 18.

"Csendestárs"

Egy ismerősöm fordult hozzám az alábbi problémával: adott egy 10 év körüli kisfiú akinek a szülei rossz viszonyba élnek egymással. Ez azt jelenti, hogy az anya összejött egy nős pasival, a pasi a szeretőjének és a feleségének egyszerre csinált egy-egy gyereket, majd amikor a szeretőjénél lévő gyerek 1-1,5 éves lett, akkor oda költözött hozzájuk. A feleségétől nem vált el mind a mai napig. Szeretővel, aki már ugye nem szerető, éldegél, de pár évre rá pasinak lesz egy újabb nője. Szeretőből lett "feleség" megtudja, hogy van egy "új" szerető, de tűri. Pasi meg ingázik, az éjjeleket nem tölti otthon. Azaz nem az "új"feleséggel és a gyerekkel.
Nos, a gyerek élete a következő: 1/2 7-kor ébresztő, semmi mosdás, csak öltözés, majd irány ehhez az ismerősömhöz. Gyerek 7.10-kor landol ismerősömnél, aki addigra elkészíti neki a reggelit és csomagol neki tízórait, mosdás, fogmosás, szemölcs lekezelése. Gyerek suli. Napközi után gyerek ismerőshöz, ott kajál, átnézik az esetleges házit, megbeszélik a másnapi tanulnivalót, ismét kajál és a drága apja este 7 fele érte megy. Gyerek haza, megkapja a napi lecseszését, fürdés és ágy.

A gyerek anyja tanár egy másik suliba. Pszichopata. A gyerekkel ordít, aláz és ha kell megveri. Apa csak szemléli az eseményeket, nem áll ki gyerek mellett. Aki a gyereket érti és figyel rá, az az ismerősöm. De nem bírja tovább azt, ahogy a gyerekkel bánik az anyja. A gyerek szorong és fél. De az ismerős fél. Mert:
1. nem vérszerinti rokon
2. ha kinyitja a száját a suliba, akkor az kitudódik aminek az lehet az eredménye, hogy elszakítják a gyereket az ismerőstől
3. ezt nem akarná, hisz a gyereknek jelenleg az ismerős az egyedüli mentsvára
4. ésszel-szívvel tudja, hogy valamit tennie kell, de MIT?

Ja, és a gyerek szuper úszó. Csakhogy a cigi mellett nem jut arra, hogy ezt finanszírozzák a kedves szülők. Ismerős ettől az évtől finanszírozza neki, mert tudja, hogy a gyereknek kell a sport, mert imádja és ott van eredmény.


Nem tudom mi a megoldás...jelenleg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Saját bloglista