2012. január 18.

Nők típusai?

Tusolás közben jutott az eszembe, hogy most, hogy még nincs gyerekem, sima nő vagyok. A sima jelző nem ledegradáló, csupán tényt értek alatta. Szabad. Akkor kelek mikor akarok. Oda megyek ahova akarok. Addig maradok ameddig akarok. Szóval nem nyüfög egy pucok, hogy....:)

Aztán van a gyerekes nő. Itt a nő már olyan más módon is funkcionál, mint anya. Aki babusgat, szeret, következetes, hányás takarít, rimánkodik, könyörög, ordít, megőrül ésatöbbi. Sok mindent "kell" az idejébe beleszorítania, sok minden felé kell logisztikázni ésatöbbi.

Aztán vannak a többgyerekes nők, akiknek nem okoz gondot egyszerre két gyereket pelenkázni miközben teregetnek és keverik a rántást a főzelékbe, majd kiszól a postásnak, hogy azonnal, de előtte felkapja a mobilját és krémtúrót bont a nagyobbnak, majd a férjének segít aktát keresni. Ők valamik szuperszonikus üzemmódban élnek, akik lassan már arra sem képesek, hogy egyszerre csak egy dolgot csináljanak.  
Ha megkérdeznéd őket, hogy csinálják; nem is értenék már a kérdést sem, hisz most az van, az a feladat, azt kell megoldani. Nem érnek rá túlkomplikálni dolgokat.

Félreértés ne essék, de ismerősi körömbe látom, hogy bizony a sima nőknek nagyon sokszor nincs idejük elmenni egy fodrászhoz. Ebbe a csoportba tartozik az egy-és két gyerekes nőanyuka is. Valahogy ők nem tudnak jól és hatékonyan szervezni. Persze mint mindig tisztelet a kivételnek....és akinek nem inge....

Még régen várakoztam egy bankban. Oda ült mellém egy babakocsis korombeli nő. Szóba elegyedtünk majd felajánlottam neki, ha szeretné magam elé engedem. Mondta kedvesen, hogy nem él a lehetőséggel, mert most ráér. Ugyanis a legkisebb vele van a babakocsiba. Ő akkor volt 6 hónapos. A nagyobb a másfél évével a bank előtt játszik apukával, a még nagyobbak a két és féléves és a három és féléves pedig otthon a nagymamával. Húúúúú, vazze, ennyi gyerek - gondoltam és mondtam is.:) Nem lehet egyszerű. Mire Ő:  Mióta 4 gyereke van, sokkal több ideje van magára. Szerdánként kényelmesen elolvassa a Nők Lapját egy tea mellett. Hetente egy este a férje van a négy lurkóval, míg ő csavarog egyet a barátnőjével, vagy csak magába. A fodrász és kozmetikushoz járás ismét egy "kiruccanás" neki havonta-másfél havonta. Azt mondta, minden fejben dől el.:) Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Saját bloglista