2011. október 13.

Megcsalás

Már ez a szó is olyan furcsa. Sznob. Szerintem rengeteg ember megidealizálja azt, hogy voltaképp a megcsalás ott kezdődik ha szex is volt, valakinél csak az orális szex önmagában nem megcsalás, valakinek már az is az ha erről egy harmadik féllel beszél. Nem vagyunk egyformák, szerencsére. Maximálisan egyetértek Csernussal, aki azt mondja, hogy olyan, mint megcsalás nem létezik, hisz csak magadat tudod "megcsalni". Magadnak kell ezzel elszámolni.
Én azt gondolom, hogyha valakiben felsejlik az, hogy de jó lenne....sokat gondol rá....zavarban jön a másik jelenlététől....ott van valami. Persze lehet ez egy figyelmeztető jel is, hogy otthon nincs minden rendben. Nyilván az is egy más kérdés, hogy ezután mit tesz az egyén. Belemegy a játékba vagy otthon "rendet" tesz. Néha nem megy az egyik a másik nélkül. Szerintem. Néha igenis tud segíteni egy szerető. Lehet, hogy ez most bután hangzik, de én akkor is így gondolom. Mert a megcsalás lehet egyszeri de lehet rendszeres és lehet tartós is.
Az egyszeri az, ha egyszer és soha többet. A rendszeres, hogy rendszeresen de mindig mással, míg a tartós azt jelenti, hogy rendszeresen és ugyanazzal.

Ha megtörtént a "baj" szerintem nem szabad elmondani. Több okból sem. Az egyik legnyomósabb indok az, hogy ezzel egy olyan terhet teszünk a párunkra, hogy csak na. Amikor valaki azzal a dumával jön, hogy ő őszintén megbánta azt, hogy megcsalta a párját és szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, az szerintem csak arról szól, hogy a saját lelkiismeretét oldja, miközben ezzel a másikra teszi a döntés súlyát. Ha már volt olyan tökös, hogy azt tette amit tett, vállalja annak lelki terhét is.

Egy biztos: mindenki életében van olyan személy akit nem csalna meg. Na nem azért mert aranyból van neki, hanem azért mert vele tényleg jó. Csak így nemes egyszerűséggel. És minden jó. Vagyis az alapok. Nem azt jelenti, hogy nincsenek megoldásra váró feladatok, hanem azt, hogy vele meg akarom oldani. Bármi is az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Saját bloglista