2011. október 13.

Alapok

Mi kell egy stabil kapcsolathoz?

1. Szerelem. Igazi. Nem olyan kitalálós, olyan rózsaszínbe csomagolt, hanem olyan, amit a gyomrodban érzel....A szeretet kevés. Mert ha válság van, nem lesz hova visszanyúlni.
2.  Szex. Alap. Nagyon alap. Ami tényleg jó és nem csak a szar, lehetne jobb közül választjuk a kevésbé rosszat. Olyan a jó szex, ahol kapsz, kapsz, kapsz, figyelnek rád, ahol nem teljesítménykényszer van. Ahol összepasszol a két ember ebbéli habitusa. Tehát nagyjából mind a két félnek annyi kell egy héten például. Ahol mind a két fél nyitott. Ahol a felek igénye azonos. Amikor olvasol egy könyvet például és ott a szeretkezésről vagy az összebújásról van szó, akkor neked a gyomrodban (vagy lejjebb:)) ismerős érzés bukkan fel. Olyan aha érzés a Szerelmedtől.
3. Bizalom. Szerintem egy ember a másiknál tiszta lappal indul. Ha a másik fél egyben a barátod, cinkosod, akkor mindent meg lehet és meg is tudsz vele beszélni.
4. Közös célok. Különben nem tudod, hogy merre mentek. Fontos, hogy azonos nézetek legyenek pl. gyerek kérdésben. Fontos, hogy az elején kijelöljétek a határokat. Pl. megállapodni abban, hogy haraggal nem fekszünk le, vagy nem költözünk a szülőkhöz.

Persze ahány ember, annyi fontossági sorrend, ami így is van jól. Ám a tapasztalatom az, hogy ezek megléte nélkül csúszós lehet a kapcsolat. Már akkor is ingadozhat, ha a fenti pontok közül csak az egyikben egy pici hiba csúszik....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Saját bloglista