2012. február 23.

Vérszívó kölök

Meggyőződésem, hogy igen is vannak gonosz gyerekek. Ismerek én is ilyet. Akinek a nagyija szívét lelkét kiteszi, azonban a kölök szarik mindenbe. Vannak szülei a gyereknek (csak éppen egyik sem foglalkozik vele, pedig pedagógus az anyuka) ám a délutánokat a nagyinál tölti (nem vér szerinti nagyija). Ott kap meleg ételt, sütit, reggelit, tízórait, szeretetet, odafigyelést, ennek ellenére a kis csávó a végtelenségig kihasználja a nagyiját. Valahogy a kölöknek természetes az, hogy az ételek VANnak, neki minden olyan természetes. Még az is, hogy semmit nem kell megköszönni!

3 megjegyzés:

  1. Egy napon, amikor majd nem lesz, aki elé tegye a kaját, nem lesz, aki kedvesen hozzá szóljon, akkor talán rájön, hogy mi volt érték az életében. Talán. Lehet. De az se kizárt, hogy mindig lesz kin élősködnie köszönet nélkül. Mert vannak ilyen vámpírok. :S

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de jó Hella, hogy végre egy ANYA is valami olyasmit gondol, mint egy gyerektelen.:)

    Valamelyik nap különben pont arról kérdeztem meg a vérszívót, hogy ha ő nem teljesíti a minimális kötelezettségeit, akkor miért várja el azt a nagyijától, hogy pl. mindennap megkapja a kedvenc ételét? Válasza: ha nem kapnám meg, az is jó lenne. Totális beleszarás a csávó részéről. Viszketett a tenyerem rendesen:))))))
    A nagyi meg azt mondja, hogy ha ő is leszarná a kölköt, ahogy a szülei teszik, akkor mi lesz vele...értem a nagyit, de akkor is...

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nem biztos, hogy a nagyi erőlködése/próbálkozása meghozza a várt sikert. De így legalább van egy jó példa is a gyerek életében. Aztán, ha nem lesz nagyi, kérdés, hogy melyik úton megy tovább a gyerek.

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók

Saját bloglista