2012. február 23.

Több pénz nagyobb odafigyelés???

Na, én ebben sem hiszek. Sokat hallani manapság arról, hogy mennyire túlterheltek a dokik, ápolók, egészségügyis dolgozók, milyen keveset keresnek és milyen sokat dolgoznak. Oké, ezt aláírom.
Azonban  azt gondolom, hogy csak azért mert annyit keresnek amennyit, az még baromira nem jogosítja fel őket arra (persze tisztelet a kivételnek!!!!! hangsúlyozom), hogy úgy beszéljenek a beteggel, mint akit a seggükből rángattak ki, hogy csak azért mert annyi a lové, amennyi... attól még lehet mosolyogni, lehet segíteni, lehet visszaköszönni, na adj isten (előre)köszönni, lehetne segíteni olyan fekvő betegnek, aki már nehezebben vagy egyáltalán nem tud egyedül enni, ne az legyen a természetes, hogy majd a hozzátartozó kacsát cserél ésatöbbi.
Ez NEM PÉNZ kérdése. Mert aki alapjáraton bunkó, az hiába fog havi 1 millát keresni, attól még egy seggfej marad, az nem fog továbbra sem visszaköszönni pl., illetve még azt is lát(hat)ja, hogy "ilyen" hozzáállással is megkeresheti a havi 1 millát, így aztán gond egy szál sem.

Az emberség az emberség. Pénztől függetlenül. És aki nem tudja, hogy miről beszélek, az menjen kapálni és ott el lehet a répáival.:))))

A pénz jó és kell is, de még csak ahhoz kell igazán egy nagyfokú intelligencia, hogy valaki jól bánjon vele. A pénz nem tesz tönkre kapcsolatokat, életeket. Ez tévedés! A hozzá nem értés az, ami komoly bonyodalmakat tud okozni, de hát jó magyar szokás szerint könnyebb a lovére fogni, mint magunkba nézni.

Szóval több mosoly, több kedvesség, több figyelem= szebb élet, jobb közérzet, dolce vita...:)

2 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Saját bloglista